Minigolf Lahti
Lahden Central Park | Kaarikatu 30, LAHTI | 041-314 3590

Tervetuloa

Minigolf Lahteen


Launeelle tulossa uusi 18 reikäinen adventure minigolf kenttä!

Katso tarkemmat tiedot tästä.

Hinnasto:
35€ / 60min
45€ / 90min
55€ / 120min
Mailavuokra 3€
Pallotuubi 7€
Kentät avoinna joka päivä 9-22
Varaukset p. 041-314 3590 sekä kahvilasta

Kiinnostaako Padel?

LAUNEEN 4 PADEL KENTTÄÄ OVAT NYT AUKI LAUNEELLA.

Tarkemmat tiedot ja varaukset: Padel Laune.

Katso video (klikkaa nuolinäppäintä tai videon kuvaa) tai katso kuvat kuvagalleriassa.

HUOM! 8.7.2021 Lähtien laskulle pelaaminen edellyttää vähintään 100€ suuruista laskua.

Pienemmät summat vain korteilla tai käteisellä.

3.8.2018 lähtien Aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt A-oikeudet kahvion sekä terassin lisäksi myös koko pelialueelle. Poikkeuksena kuitenkin Fun Fun Perherata missä ei anniskelua päivällä klo 18.00 saakka.

Huom! Omien alkoholijuomien tuonti alueelle on ehdottomasti kielletty.


Lahden Minigolfkeskus LauneIdea minigolfkeskuksen perustamisesta syntyi jo vuonna 1995, kun olin ollut useina vuosina pelaamassa Suomen maajoukkueen kanssa EM -kilpailuja Euroopassa.

Ensimmäinen edustustehtäväni oli vuonna 1983, kun minut valittiin miesten maajoukkueeseen. Kisat pelattiin silloin Vaskiluodossa Vaasassa ja pelialustana oli kaksi miniatyrrataa.

Menestys oli melkoinen: saimme kisoista kultaa ja pronssia, kirkkaimman mitalin saavutti lahjakas nuori lupaus Jari Siebenberg, joka toi Suomelle ensimmäisen EM- mestaruuden ; pronssia saatiin joukkuekisassa, missä sain olla mukana pelaajana sitä juhlimassa.

Nähtyäni Euroopassa maajoukkuepelaajana, millä tasolla pelataan minigolfia (ratagolfia) halusin luoda Suomeen kansainvälisen minigolfkeskuksen, jossa voitaisiin pelata EM-ja MM-tason kilpailuja sekä huopa- että miniatyralustalla.

Kun olin useaan otteeseen yhteydessä pääkaupunkiseudun kuntien päättäjiin, asia ei kuitenkaan edennyt keskustelua pidemmälle, joten lähin mahdollinen kohde oli Lahti, joka tunnetaan urheiluystävällisenä kaupunkina.

Päätin siis ottaa yhteyttä Lahden kaupungin rakennusvalvontaan; sieltä voisin ehkä saada viimein myönteisen vastauksen hankkeen toteuttamiseksi.

Lahden kaupunki innostui asiasta ja päätti vuokrata minigolfhankkeelle noin 11.000 m²:n suuruisen maa-alueen keskuspuistosta Launeen Perhepuiston vierestä, jossa olisi riittävästi tilaa neljälle pelikentälle sekä klubirakennukselle ja ravintolalle.

Alueen vuokrasopimus solmittiin joulukuussa 2005.

Uusi 10 vuoden vuokrasopimus allekirjoitettiin 20.12.2015.

Hankkeen toteuttaminen alkoi heti tammikuussa 2006 ja kesäkuussa avattiin yleisölle jo ensimmäinen 18- reikäinen (PRO) kilpailurata. Seuraavana vuonna valmistui 18- reikäinen Fun-Fun- perherata. Klubirakennus valmistui 2009 ja eterniittirata 2010.

Optiona rakennetaan alueelle vielä 18- reikäinen tekonurmella pelattava Adventures- rata. Suunniteltu rakennusajankohta on 2022-24.

WMF (World Minigolf Federation) myönsi 2012 Lahden Minigolfkeskukseen kahdet MM-tason arvokilpailut: Juniorien MM-kisat 2014 sekä Yleisen sarjan MM-kisat 2015 ja EMF myönsi myös samana vuonna Seniorien EM-kisat 2016.

Nyt voin sanoa, että unelmani on toteutunut. Kansainväliset arvokilpailut saatiin pelattua hyvissä olosuhteissa Launeen radoilla. Tästä erittäin suuri kiitos myös Lahden kaupungille hienon ja yhä suositumman lajin edistämisestä.

Tervetuloa tutustumaan ja pelaamaan MM- radoille.

Rolf Bergström